Cazare Neamt – obiective religioase

Chiar daca cea mai renumita zona a tarii pentru lacasurile de cult este Bucovina, se pot gasi obiective religioase importante de vizitat si in alte locuri ale tarii. In cazul in care beneficiati de cazare Neamt, aveti ocazia sa vizitati o multime de lacasuri de cult care nu trebuie ratate. Va vom prezenta in acest articol principalele biserici pe care puteti sa le vedeti, in cazul in care sunteti pasionati de obiectivele turistice religioase din judetul Neamt.

Catre limita de nord a judetului, in comuna Brusturi-Draganesti, merita mentionata Biserica de lemn din grosi. Aceasta se deosebeste prin planul cruciform si datorita turnului-clopotnita de deasupra pronaosului. Un alt lacas de cult care iese in evident datorita caracteristicilor arhitecturale ale secolului al XVIII-lea il reprezinta Biserica “Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul”, care a fost ctitorita de Iordache Cantacuzino in anul 1774. Un alt punct de atractie al acesteia este iconostasul construit in anul 1859.

Una dintre importantele biserici de vizitat in cazul in care aveti cazare in Neamt este strans relationata de unul dintre cele mai cunoscute sate din istoria literara romaneasca. La jumatatea drumului dintre Poiana Teiului si Targu Neamt se afla comuna Pipirig, puntea de legatura dintre valea Bistritei si zona Targului Neamt. Locul in care Ion Creanga isi vizita bunicii, Pipirig, a ramas pana in ziua de astazi ca o renumita vatra etno-folclorica, cu o arhitectura a caselor de traditie veche, si cu un specific popular evidentiat. Aici se afla Biserica “Sf. Nicolae”, construita in anul 1807, din barne asezate pe temelie de piatra. Initial, aceasta avea forma de nava, insa a fost marita ulterior prin adaugarea pronaosului si pridvorului, ca mai apoi, in anul 1936 sa I se aplice si tencuiala de exterior. Abia in anul 1990, odata cu obtinerea avizelor Comisiei Monumentelor Istorice, biserica a fost pictata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *