Acesta a fost infiintat recent, in anul 1998, cu scopul de a conserva o specie pe cale de disparitie din fauna Romaniei, si anume, zimbrii. Parcul intregeste o mare diversitate de valori naturale, culturale si istorice. Acesta este situat in partea Nordica a judetului, la granita cu judetul Suceava. El se intinde pe suprafata comunelor Agapia, Vanatori Neamt si Cracaoani si are o marime de 30.818 ha, dintre care 26.322 ha reprezinta fondul forestier.

Daca sunteti cazati la o pensiune din Targu Neamt si doriti sa vizitati Parcul Natural Vanatori Neamt, trebuie sa stiti ca accesul se poate face din Targu-Neamt, Piatra-Neamt, Vatra Dornei, Pascani si Falticeni, pe drumurile nationale si judetene DN17B, DN15, DJ155, iar dinspre Suceava, pe DN2 pana la Cristesti, iar apoi pe DN15B pana la Targu-Neamt. Dinspre Bucuresti se poate ajunge pe E85 Bucuresti-Roman-Cristesti.

Parcul Natural Vanatori Neamt

Principalele obiective ale administratiei parcului constau in conservarea speciilor si ecosistemelor cheie, pentru a putea mentine biodiversitatea si realizarea unui centru care sa ofere conditiile necesare pentru cresterea zimbrilor. Teritoriul parcului natural Vanatori Neamt cuprinde 4 arii protejate: Padurea de Argint, Codrii de Arama, Rezervatia de stejar Dumbrava, Rezervatia de zimbri si fauna carpatina Dragos Voda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *